Brandt-Moellers Boatyard

Nordisk Folkebåd

Den Nordiske Folkebåd kom til verden i 1942 på foranledning af Skandinavisk Sejlerforbund, der udskrev en konkurrence på en billig, nordisk klassebåd.
Ingen vandt konkurrencen, men 5 gode forslag blev samlet til én båd af skibskonstruktør Tord Sunden. Rettighederne til bådtypen havde Skandinavisk Sejlerforbund og den første Nordiske Folkebåd blev bygget i Sverige 1942.
Den Nordiske Folkebåd er den største kølbådsklasse i Skandinavien og den er også utrolig populær i Tyskland, der har en stor flåde af Folkebåde.
Ligeledes i England og USA sejler Folkebåden rundt - specielt i San Francisco har man en flåde af Folkebåde, som flittigt bliver benyttet til kapsejlads.
Så selvom Folkebåden har over 60 år ’på bagen’, er den stadig den evigunge og populærere klassebåd.

DEN NORDISKE FOLKEBÅD er den oplagte sejlbåd til familien, som både har lyst til tursejlads og til kapsejlads - for bedre båd til kapsejlads findes ikke.
Folkebåden er simpelt rigget og sejler formidabelt i al slags vejr, men allerbedst når vinden er frisk.
Ved hårdt vejr, hvor andre både ville indstille kapsejladserne, sejler Folkebådene ud på banerne og gennemfører sejladserne uden de mindste problemer.

DEN NORDISKE FOLKEBÅD har gennem alle 60 år været den type båd, som mange familier starter deres sejlkarrierer i - og senere vælger at vende tilbage til igen, hvis de ellers nogensinde har forladt den.

DEN NORDISK FOLKEBÅD kommer nemlig "ind under huden" på én - man kan ikke lade være med at elske den. Hvert år, når vi står på udstillinger med en Folkebåd, kommer sejlere forbi - som for øjeblikket har valgt en anden eller større båd. De falder hen og må hen at røre og klappe den gode, den sande båd - Folkebåden.

DEN NORDISKE FOLKEBÅD er løbende blevet optimeret og har fulgt med tiden - uden at ideen med den enkle båd og rig er blevet ødelagt - og det er nok den vigtigste faktor, der er med til at bibeholde Folkebådens store popularitet herhjemme og i udlandet.
At denne specielle båd også har kunnet erobre hjerter i lande, så langt væk som USA, Australien og Japan fortæller meget fint om Folkebådens kvaliteter.

Brandt-Møllers Bådebyggeri har bygget den Nordiske Folkebåd i snart 60 år og siden starten har over 600 Nordiske Folkebåde forladt bådebyggeriet.