Brandt-Moellers Boatyard


   
 

Historien om Brandt-Møllers Bådebyggeri

Brandt-Møllers Bådebyggeri blev startet i 1946 af Oscar Brandt-Møller.
Idealet for bådebyggeriet var højt - kun det bedste håndværk forenet med de bedste materialer.
Denne målsætning er stadig fundamentet i Brandt-Møllers Bådebyggeri.

Tiden efter anden verdenskrig var knap, men allerede i 1950erne kommer der gang i eksporten, dels til Europa, men i særdeleshed også til USA.
Hver 3. uge forlod en Nordisk Folkebåd bådebyggeriet, med retning mod USA og siden den første folkebåd i 1947 blev bygget på bådebyggeriet er over 600 folkebåde blevet leveret til hele verden.
Foruden klassebåde, som Nordisk Folkebåd, er der bygget mange ’one off’ sejl- og motorbåde, hvor kunder er kommet til bådebyggeriet med helt specielle ønsker. Disse ønsker er blevet til smukke klassiske både, som man møder rundt omkring på vandene.

I 1980 tog anden generation, Per Brandt-Møller, over efter sin far.
Per udvidede bådprogrammet med en turversion af den Nordiske Folkebåd, BM Family. Den har vundet hjerterne hos mange gamle folkebådssejlere, der ønsker sig en mindre båd med lidt mere komfort.
I 1992 designede Per den første Diva Royal 750 motorbåd - en klassisk daycruiser, bygget til det virkelig kræsne publikum.

Den første Diva Royal 750 er tender til Kongeskibet ’Dannebrog’.

Senere kom Diva Royal 700 og Diva Royal 800 til. Diva Royal 700 er en populær tender til Super Yachter.

Tredje generation, Thomas Brandt-Møller, blev uddannet hos sin far i 1992 og arbejder med på bådebyggeriet, hvor han bl.a. tager sig af udstillinger af Diva Royal motorbådene i udlandet.

Siden Diva Royal motorbådene er Christianshavner-Jollen blevet udviklet. En eksklusiv ’picnic’ jolle, som er designet, så den kan sejle rundt i kanalerne i København, ind under alle de lave broer.

Brandt-Møllers Bådebyggeri sidste nye tiltag er en husbåden ’Houseboat-2-move’.
’Houseboat-2-move’ henvender sig både til ’landkrabber’ og søfolk, unge som gamle, der har lyst til at bo på vandet.

Foruden nybygninger tilbyder Brandt-Møllers Bådebyggeri udførsel af reparationer, restaurering, ombygninger, inden og udendørs vinteropbevaring. Bådebyggeriet har egen værftshavn med bedding og krankapacitet.